2019-02-18

Strömavbrott på Ljungdala

Vi har just nu elavbrott i noden på Ljungdala. Arbetet beräknas vara klart 16:30.

 

*15:58 Uppdatering: Arbetet är slutfört*

2019-02-12

Nya entreprenörer beslutas 13 februari

Imorgon, den 13 februari 2019, kommer kommustyrelsens arbetsutskott att besluta om vilka entreprenörer som kommunen ska teckna avtal för den fortsatta grävningen av fiber.

2018-12-12

Driftsstörning pga omskarvning av fiber

UPPDATERING: Arbetet är nu klart och allt ska fungera som vanligt. Har du problem? Börja med att starta om kundnoden (CPE:n). Fungerar det fortfarande inte så får du kontakta din internetleverantör.


Just nu pågår det en driftsstörning som beror på en omskarvning av fiberkabel.

Berört område: Djupadal

Ljungdala och Kristinehem kan delvis komma att beröras av detta.

Arbetet kommer vara genomfört innan slutet av dagen.

2017-11-29

Sista beställningsdag

Den 8 december är sista dagen för dig som bor i Hörja, Sösdala, Finja, Röinge/Östervärn, Sjörröd eller Hassellunden att beställa fiber. Beställningar som kommer in efter detta kommer räknas som efterbeställningar. Om du bor i något av de ovanstående områdena och vill beställa fiber måste du skicka in ditt avtal, alternativt höra av dig till oss, senast den 8 december.

 

undefined

2017-11-29

Nyhetsbrev nummer sju

Årets sjunde nyhetsbrev från oss på Fibernätet i Hässleholm. Klicka på länken och ta del av vad som händer hos din lokala fiberleverantör. Trevlig läsning!

 

Läs nyhetsbrevet här!

2017-10-25

Hässleholms kommun sluter ramavtal med Telenor

undefined

 

Ramavtalet mellan Hässleholms kommun och Telenor/Bredbandsbolaget om hyra av grossistfiber är nu på plats. Avtalet innebär att Telenor kommer hyra plats i Hässleholms kommuns fibernät. På så vis kan de erbjuda sina fibertjänster till de kunder som väljer att skriva avtal med dem.

Hässleholms kommun kommer även i fortsättningen att bygga ut, äga och erbjuda kunder att ansluta sig till kommunens fibernät.

Avtalet innebär framförallt att kommunens invånare får fler valmöjligheter. Det betyder även att Hässleholms kommuns fiberprojekt i stort, och i slutändan alla kommuninvånare, drar nytta av samarbetet.

 

Arbetet med att gräva och installera fiber till Telenors kunder kommer utföras av Hässleholms kommuns entreprenörer. Inkopplingen av Telenors kunder kommer därmed följa i stort sett samma tidsplan som kommunens fiberutbyggnad.  

2017-10-19

Nyhetsbrev nummer sex

undefined

 

Vill du veta mer om framtidens smarta samhälle? Då ska du gå in och läsa det senaste nyhetsbrevet från Fibernätet i Hässleholm. Där fokuserar vi nämligen lite extra på vilka möjligheter framtidens förbättrade internetuppkoppling kan bära med sig.  

 

Läs nyhetsbrevet här!

2017-08-30

Nyhetsbrev nummer fem

undefined

 

Nyhetsbrev nummer fem från oss på Fibernätet. Sommaren börjar övergå i höst och fiberutbyggnaden tar ny fart mot en intressant fortsättning. Trevlig läsning!
P.S. Vill du prenumerera på nyhetsbrevet? Anmäl ditt intresse för fiber på vår fiberportal så får du automatiskt kommande nyhetsbrev i din mejlbox. 

Nyhetsbrevet

2017-06-21

Information om Hässleholms kommuns fibernät

Många av er som bor i Hässleholms kommun har blivit kontaktade av olika marknadsaktörer som vill sälja fiber till er. Det är många företagsnamn som florerar – men när det är kommunen som agerar gör vi det alltid i vårt eget namn. En del lovar guld och gröna skogar, andra är något mer försiktiga. Men inget av företagen har någonting med Hässleholms kommuns fibernät att göra. De agerar efter sina egna villkor och intressen. Med det sagt vill vi på Fibernätet i Hässleholm gärna förtydliga ett par saker: 

  •            Vi kommer gräva fiber till alla i Hässleholms kommun.
  •            Det kommer vara samma pris för alla (19 000 kr för installationen + 995 för kundnoden).
  •            Det är ett öppet fibernät där tjänsteleverantörer konkurrerar på lika villkor.

      En del av er kommer få fiber imorgon, en del av er kommer få vänta några år till. Men alla kommer få möjligheten att ansluta sig till Hässleholms kommuns fibernät. I framtiden kommer en god internetuppkoppling vara en förutsättning för ett inkluderande, jämställt och hållbart samhälle. Därför är det viktigt för oss att alla får en fiberanslutning.

I vår tidplan ligger utbyggnaden av landsbygden senare än tätorterna. Det beror på att dessa projekt är mer komplicerade när det kommer till markägarförhållanden och avstånd mellan fastigheter. Samförläggningar och olika former av samarbeten diskuteras med såväl marknadens aktörer som elleverantörer. Kommunen har bland annat gjort stora investeringar i fiberkanalisation kring Vinslöv, Nävlinge och Häglinge. Med det sagt – tidplanen kan förändras om olika förutsättningar förändras.

Gå gärna in på fiberportalens startsida och gör en intresseanmälan. Det kostar ingenting, det är bara ett steg framåt på vägen mot en fiberanslutning. Ett stort intresse i ett specifikt område är också någonting som kan göra att tidplanen förändras och fiberutbyggnaden i området tidigareläggs. Så tipsa grannarna om att göra samma sak.

När fiberutbyggnaden når din bostad kommer vi att kontakta dig för att upplysa dig om dina rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Om du har några frågor eller funderingar innan dess är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi svarar i telefon, på mejl och på Facebook.

 

Och om du vill hålla dig uppdaterad kan du med fördel följa oss på Facebook eller surfa in här på fiberportalen, då och då. 

undefined

2017-06-16

Fiberetableringen i Sösdala avslutas inom kort

Den 30 juni avslutas fiberetableringen i Sösdala för den här gången. Då lämnar våra entreprenörer orten och beger sig vidare mot nya utbyggnadsområden.

 

Om du bor i Sösdala och vill ha fiber är det hög tid att beställa nu. När entreprenörer och maskiner lämnat Sösdala kan vi inte ge någon tidsgaranti för när efteranslutningar kommer ske.

 

Du som har beställt fiber och skrivit på ett avtal kan sitta lugnt i båten. Du kommer bli ansluten inom kort.undefined