2019-04-23

Strömavbrott som påverkar Vankiva

Det är just nu strömavbrott i Vankiva vilket gör att noden ligger nere.
Elbolaget felsöker.

 

**Kundnoden är uppe igen. Nertid ca 30 minuter.**

2019-04-17

Akut underhållsarbete Väster

Kunderna kan komma att uppleva några minuters störning på deras bredbandsanslutning pga ett akut underhållsarbete. 

Arbetet varade mellan kl.12:00 - 12:05.

*Arbetet är avklarat.

2019-04-15

Akut underhållsarbete Vankiva

Kunderna kan komma att uppleva några minuters störning på deras bredbandsanslutning pga ett akut underhållsarbete. 
Arbetet varade mellan kl.12:00 - 12:05.

*Arbetet är avklarat.

2019-04-01

*Åtgärdat* Driftsströrning pga omskarvning av fiber - Tyringe

Just nu kan vissa kunder uppleva störningar på bredbandet pga omskarvning av fibern i Tyringe. Arbetet med omskarvning kommer att ske denna veckan.

 

Uppdatering 190404
Arbetet med omskarvningen är inte klart och arbetet återupptas imorgon.

*Arbetet är slutfört.

2019-02-12

Nya entreprenörer beslutas 13 februari

Imorgon, den 13 februari 2019, kommer kommustyrelsens arbetsutskott att besluta om vilka entreprenörer som kommunen ska teckna avtal för den fortsatta grävningen av fiber.

2017-11-29

Sista beställningsdag

Den 8 december är sista dagen för dig som bor i Hörja, Sösdala, Finja, Röinge/Östervärn, Sjörröd eller Hassellunden att beställa fiber. Beställningar som kommer in efter detta kommer räknas som efterbeställningar. Om du bor i något av de ovanstående områdena och vill beställa fiber måste du skicka in ditt avtal, alternativt höra av dig till oss, senast den 8 december.

 

undefined

2017-11-29

Nyhetsbrev nummer sju

Årets sjunde nyhetsbrev från oss på Fibernätet i Hässleholm. Klicka på länken och ta del av vad som händer hos din lokala fiberleverantör. Trevlig läsning!

 

Läs nyhetsbrevet här!

2017-10-25

Hässleholms kommun sluter ramavtal med Telenor

undefined

 

Ramavtalet mellan Hässleholms kommun och Telenor/Bredbandsbolaget om hyra av grossistfiber är nu på plats. Avtalet innebär att Telenor kommer hyra plats i Hässleholms kommuns fibernät. På så vis kan de erbjuda sina fibertjänster till de kunder som väljer att skriva avtal med dem.

Hässleholms kommun kommer även i fortsättningen att bygga ut, äga och erbjuda kunder att ansluta sig till kommunens fibernät.

Avtalet innebär framförallt att kommunens invånare får fler valmöjligheter. Det betyder även att Hässleholms kommuns fiberprojekt i stort, och i slutändan alla kommuninvånare, drar nytta av samarbetet.

 

Arbetet med att gräva och installera fiber till Telenors kunder kommer utföras av Hässleholms kommuns entreprenörer. Inkopplingen av Telenors kunder kommer därmed följa i stort sett samma tidsplan som kommunens fiberutbyggnad.  

2017-10-19

Nyhetsbrev nummer sex

undefined

 

Vill du veta mer om framtidens smarta samhälle? Då ska du gå in och läsa det senaste nyhetsbrevet från Fibernätet i Hässleholm. Där fokuserar vi nämligen lite extra på vilka möjligheter framtidens förbättrade internetuppkoppling kan bära med sig.  

 

Läs nyhetsbrevet här!

2017-08-30

Nyhetsbrev nummer fem

undefined

 

Nyhetsbrev nummer fem från oss på Fibernätet. Sommaren börjar övergå i höst och fiberutbyggnaden tar ny fart mot en intressant fortsättning. Trevlig läsning!
P.S. Vill du prenumerera på nyhetsbrevet? Anmäl ditt intresse för fiber på vår fiberportal så får du automatiskt kommande nyhetsbrev i din mejlbox. 

Nyhetsbrevet